Tirsdagshypnose

Tirsdagshypnose er et tiltag, der skal bidrage til kendskabet til klinisk hypnose som behandlingsform og til selskabets arbejde i det hele taget.

Der kommer løbende links til videooptagelser af de direkte FaceBook-udsendelser – som vi naturligvis har gemt, så de kan ses af mennesker, der ikke lige havde tiden til det tirsdag aften…

De direkte udsendelser kan følges via FaceBook sidste tirsdag i hver måned kl. 20.00 – bortset fra sommermånederne.


Udsendelsen tirsdag, den 30/5:

 
I Tirsdagshypnosen denne gang havde vi besøg af cand.psych. Hans Christian Ramskov. Han fortæller om at kombinere forskellige terapiformer med hypnotiske teknikker med fokus på Utilization.
Hans Christian Ramskov har den svenske uddannelse i Hypnoterapi, har været aktiv i den Norske pendent til Dansk Selskab for Klinisk Hypnose. HC er fortsat bosat i Norge hvor han har praktiseret i mange år. Vi vil tale om hans arbejdsliv, men fokus på forskellige terapiformer i kombination med hypnose. Der vil komme eksempler på brugen af utilization i den sammenhæng. 

Se udsendelsen her på vores facebookside via dette link.

 

Find os på FaceBook – dér hedder vi Dansk Selskab for Klinisk Hypnose – eller bare Hypnoseselskabet.
– og her kan man som beskrevet se udsendelserne. Dog ligger videoen fra 28/3 – 23 ikke på FaceBook endnu, men den kan ses via linket nedenfor.


Direkte links til tidligere udsendelser:
 
28032023: Naturterapi (Vi leder stadig efter linket…)

Her mødte vi Lise Villefrance, 47 år, fysioterapeut, naturterapeut, psykoterapeut.
– Ønsket er at mennesker igen kan mærke sig selv og blive mere livstilfredse. Lise bruger den ydre natur som assistent til at spejle vores indre natur og derved få sat ord på det vi gerne vil have mere eller mindre af i livet.

I Aarhus Kommune har Børn og Unge-lægerne Kathrine Falk Lauritsen og Fie Gregersen Møller siden april 2022 brugt klinisk hypnoterapi til at hjælpe børn og unge i mistrivsel.
Det er så vidt vides første gang, at en offentlig instans bakker op om hypnoterapi som et officielt tilbud.
Kathrine og Fie vil fortælle om, hvordan de kom i gang med hypnosen i kommunen og også om hvilke udfordringer de oplever i det kommunale system. Er der forskel på klienterne eller problemstillingerne, som de arbejder med. Hvad er deres erfaringer med at bringe hypnoterapi ind i en kommunal setting? Hvilket muligheder er der i det offentlige, og hvor er projektet på vej hen??
Se med på denne måneds spændende tirsdagshypnose.

31012023: Active-Alert-Hypnosis  
 
I årets første tirsdagshypnose fortalte Lise Andersen om Active-Alert-Hypnosis, AAH, også kaldet aktiv-hypnose i Danmark.
Aktiv hypnose er der lavet en del spændende forskning i og Éva I. Bányai er nok den mest kendte forsker omkring netop det emne. Hendes artikel og forskning omkring emnet er basis for oplægget.
Lise Andersen har diplomuddannelsen i klinisk hypnoterapi, og dette oplæg var hendes eksamensopgave til den muntlige eksamen.
 
 Med læge Peder Olesgaard, som vil fortælle om sin mangeårige erfaring med at behandle blandt andet fobier vha. klinisk hypnose.
 
Psykolog Lotte Lykke Frederiksen på vores FaceBook-kanal den 25/10.
 I denne tirsdagshypnose fortalte hun om hvordan hun inddrager symboldrama og andre legende metoder i sit arbejde med klienter og som supervisor.
 

I denne tirsdagshypnose fortalte læge Trine Møller Andersen om det pilotprojekt, hun er ved at gå i gang med. Det er en undersøgelse af hypnoterapis effekt på generaliseret angst.
Trine fortalte om projektet og om de udfordringer, der kan være, når hypnoterapi bliver manualiseret.
Desuden lidt om, hvordan hun arbejder i sin praksis og herunder beskrive nogle cases om børn og voksne med angst.

30/11 2021:   Hypnose i tandplejen


26/10 2021:   Ego-state terapi

28/9 2021:    Hvad er klinisk hypnose?

Find os på FaceBook – dér hedder vi Dansk Selskab for Klinisk Hypnose – eller bare Hypnoseselskabet.
  
 
Dansk Selskab for Klinisk Hypnose
Rosenborggade 12,  
1130 København K
Formand Per Nilsson: 40110644

Danmarks tværfaglige hypnoseselskab
for sundhedsprofessionelle