ESH

European Society of Hypnosis

 

Dansk Selskab for Klinisk Hypnose (DSKH) er officielt akkrediteret under European Society of Hypnosis (ESH), hvilket stiller krav til både vores kursus- og uddannelsesniveau, vores etiske regler. Samtidig giver det en viden og erfaring omkring hypnosen i et internationalt perspektiv.

 

I 2016 valgte ESH at afholde årskongres i København, hvilket betød, at vi fik mulighed for at opleve en række spændende foredrag og workshops fra nogle af Europas førende kapaciteter.

 

I år blev årskongressen afholdt i Manchester, og her var en dansk delegation på hele 18 deltagere. Vi havde i år indstillet Randi Abrahamsen som kandidat til ESH's bestyrrelse, og kunne med stolthed og glæde konstatere, at Randi blev valgt ind med højeste antal stemmer.

Se den nye ESH-bestyrelse her >>>

 

ESHs daværende formand Consuelo Casula under årsmødet i København.

Akkreditering af DSKH

ESH Årsmøde i København

Indtryk fra ESH kongres 2017 i Manchester

af Anne-Marie Harnum

 

Ultimo august afholdt The European Society of Hypnosis (ESH) sin 24. kongres i Manchester med titlen: "Unlocking hidden potential". Det var en velorganiseret kongres med rekordmange 3500 deltagere, heraf 18 danskere. Som altid var der rigtig mange indslag, hvor det kan være svært at vælge mellem alle dem, det kunne være interessant at høre og lære af.

 

Jeg må nøjes med at nævne nogle af de indslag, jeg oplevede. Første dag havde italienske Consuelo Casula, som en del af jer vil huske fra København i 2016 og 17 - og som på det tidspunkt var afgående ESH præsident - sin keynote address om "Eliciting Hypnotic Values". Anden dag fremlagde tyske Ulrikke Halsband sine forskningsresultater om "Functional changes in brain activity after hypnosis and hypnotherapy", hvor danskeren Jonas Lindeløvs forskning bl.a. blev nævnt.

 

På 3. dagen overværede jeg, hvordan den tyske tandlæge Albrecht Schmierer inducerer trancetilstande på sine patienter non-verbalt. Den amerikanske socialrådgiver (som er en anden uddannelse end den danske) Tobi Goldfus havde en interessant workshop, hvor hun præsenterede sit arbejde med børn og unge, der var blevet afhængige af deres smartphones og sociale medier. Hun har udarbejdet et skema til vurdering af den enkeltes online brug og forbrug, som udgangspunkt for det terapeutiske arbejde. Tobi Goldfus arbejder bl.a. ud fra Ego State terapi, hvor hun har udviklet mini trancer, som hun kalder "trancettes" og som hun bl.a. omtaler i sin bog "From real life to Cyberspace (and back again)" hvor Michael Yapko på bogens bagside har udtalt: "Put down your smartphone for a while and read this book". Italienske Camillo Loriedo havde et virkelig interessant foredrag om dissociation og om hvordan han arbejdede med familier.

 

Der var mange andre gode og interessante workshops og foredrag, som jeg desværre ikke kan omtale, da man jo kun kan være et sted ad gangen. Men jeg hørte begejstrede udsagn om flere andre.

 

Som bestyrelsesrepræsentanter deltog Ulf Broch og jeg i valget af den nye ESH bestyrelse. Den nye formand er tandlæge Martin Wall fra England. President-elect blev skotske Kathleen Long, som også var med i København i 2016. Vores egen Randi Abrahamsen blev valgt ind som nyt medlem af ESHs bestyrelse. Den næste ESH kongres bliver i Basel i 2020.

 

Martin Wall ledte et møde i Council of Representatives, som omhandlede hypnoseuddannelse og træning i Europa. Her ligger vi i Danmark på et gennemsnit m.h.t. antal undervisningstimer. Vores Diplomuddannelse er ESH certificeret.

 

Ses vi til næste ESH kongres i Basel i 2020?

 

Anne-Marie Harnum